So, 28.Apr.2024 - 07:58
Aile ve Saglik Kitaplari

Boşandım Diyemedim  Boşanmanın Aile ve Toplum Üzerine Etkileri

Semin Güler Oğurtan
KITAP TANITIM YAZISI: Boşanmaların hızla arttığı toplumumuzda meslek ve kadın eğitimi çalışmalarında, hem evliliklerin hem de boşanmaların içinde yaşadığımız topluma has özellikler taşıdığını fark ettim. Yakından tanık olduğum çevremdeki boşanmaları araştırdığımda; sebepler yelpazesinin evlilik kararına kadar uzandığını gördüm. Her insanda var olan benlik duygusu olgunlaşmadan, fert olma sorumluluğuna sahip olmadan, özellikle sevgi ve iletişim konularında yetersiz eğitimle evliliğe başlandığında boşanma ihtimalinin nikâh masasından itibaren var olduğunu söylemek abartılı olmaz. Evlilik ve boşanma konusunda okuduğum yerli-yabancı kitaplar, sosyal ve tıbbi araştırmalar bu söylemi destekler nitelikteydi. Boşanmış hanımlarla grup çalışmalarımız, bu toplumda "boşanmış olma durumunun" üzerinde durulması gereken özel ve hassas bir konu olduğunu fark ettirdi. Özellikle kişinin inanç sistemindeki bilgi ve beceri eksikliğinden kaynaklanan bunalımları ve/veya intihar girişimleri, toplum kalıplarımızdan kaynaklanan hayati kısıtlamalar beni bir eğitimci olarak çözüm aramaya sevk etti. Evlilik ve boşanmışlık hayatında çoğunlukla kadınlara ve çocuklara uygulanan sosyal ve ekonomik kısıtlamalardan kaynaklanan suç ve suçluluk potansiyeli, ancak tüm toplumun eğitimi ile giderilebilir. Bu inançla yazdığım kitapta boşanma sonunda gözden kaçan ama önemli olan toplum yansımalarını siz okurların öğrenmesini istedim.

Sevgili okurlar, ister bekâr olun ister evli, ister boşanmış veya eşi ölmüş dul olun! Lütfen kitabı okuduktan sonra geriye yaslanın ve ileriye dönük düşünün! Kendi evlilik kararınızı başkalarına bırakma, daha kendi ihtiyaçlarınızın farkında değilken evlenip başkasının sorumluluğunu da üstlenme, kendinizi hayata hazırlayamama, çocuklarınızı evlendirirken beklentilerini fark edememe, onlara ve topluma örnek olamama eksiklikleri size ait değil mi? 
Toplum sağlığı, ancak aile sağlığı ve bütünlüğü ile mümkündür. Bu toplumun kadın ve erkek bireyleri ve aileleri olarak, sivil toplum kuruluşları olarak, belediyeler olarak, yasa koyucu ve yürütücüler olarak evliliklerin devamına, parçalanmak üzere olan ailelere ve parçalanmış aile çocuklarına yardım edelim. 
Boşanmayı bir çözüm veya kurtuluş olarak gören okurlar! Boşanmışlık durumunda sizi bekleyen hayatın getirilerini önceden tahmin etmek, toplumun sizi kırmızı halı ile karşılayamayacağını bilmek, muhtemel sağlık ve ekonomik sorunlara önceden çözüm bulmak, boşanma kaçınılmaz dereceye gelmişse siz ve çocuklarınız için gereken önlemleri almak, sadece eşten ayrılmanın hayattan ayrılmak olmadığını anlamak açısından bu kitap size rehber olacaktır..
Okuduklarınızın, evlilik ve boşanma hayatınızda alacağınız kararlarda yararlı olacağına inanarak mutlu ve huzurlu bir hayat için kolay gelsin...
(156 Sayfa)
ISBN: 9786054451456
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Eklenildiği tarih: 04-09-2011
Yazar: Nese
Kim söyleyebiliyor ki bosandigini... Bilhassa kadinlar icin, bosanmak ayip, yasak, günah... erkek icin hava hos.. elini sallasa ellisi... öyle mi...